luni, 18 octombrie 2010

Cateva idei de marturii de la Chic Moments Decor powered by Dana and Jeni


Marturie din scortisoara parfumata care aminteste de vremea cand darurile sub forma unor condimente erau foarte apreciate la curtile marilor fam. regale. Din cauza faptului ca ele trebuiau sa calatoreasca o vreme indelungata si din acaesta pricina erau foarte rare. Astfel cufarul vine sa intregeasca aceasta imagine a pretiosului condiment

Pretul marturiei este de 4 ron/ bucata

Pretioasa scortisoara parfumata accesorizata cu o floricica si panglicuta orange - somon inspira optimism. Se poate comanda pe diverse culori




Istoria si semnificatia marturiilor de nunta/ botez


Semnificatia marturiilor de nunta


Ce sunt marturiile de nunta? Ce semnifica marturiile de nunta si cand a aparut aceasta traditie de a oferi marturii de nunta, atat de populara astazi?

Marturiile de nunta reprezinta un mod foarte elegant de a multumi oaspetilor vostri ca au fost alaturi de voi in aceasta zi speciala.

Oferindu-le aceste mici semne de apreciere va veti asigura ca nunta voastra va fi o zi de care toata lumea isi va aminti cu drag de-a lungul anilor. La fel si voi!
Desi pentru unii dintre noi ideea de a oferi marturii de nunta este relativ noua, in fapt, se pare ca ea dateaza din secolul al XVI-lea.
Se crede ca aristrocatia europeana a dat startul acestei traditii, daruindu-le invitatilor bomboniere de dimensiuni mici, din cristal, portelan sau metale pretioase. Bombonierele contineau, in general, cuburi de zahar, semnificand bogatia, deoarece zaharul era considerat un produs scump si pretuit doar printre bogati.



Cu timpul, pretul zaharului a scazut, traditia de a oferi acest gen de marturii devenind accesibila si populatiei.

De-a lungul timpului, modelele marturiilor de nunta s-au dezvoltat permanent, cuburile de zahar au fost inlocuite de migdale, oferite fie intr-o cutie de bomboane, fie in saculati din materiale fine si elegante. Fie ca vorbim de aranjamente simple din tulle, de saculeti din satin sau de mici cutii ornate cu panglici sau flori, traditia cere ca ele sa contina cinci bomboane de zahar, fiecare dintre ele simbolizând sanatatea, bogatia, fericirea, fertilitatea si viata lunga.



Azi marturia de nunta poate fi orice fel de obiect. Nu conteaza ca sunt bomboane impachetate in diverse materiale sau obiecte din sticla, lemn, ceramica, pot fi chiar flori, diverse cutiute ... firmele de profil au inventat destule lucruri marunte pentru ati aduce aminte de un eveniment major cum este nunta, astfel incat poti alege cu usurinta diverse modele, personalizate cu numele mirilor si data nuntii, care sa fie in ton cu preferintele voastre si tema nuntii.

eMAG